پیشنهاد میکنیم قبل از خرید جرثقیل سقفی، ادامه پست را بدقت مطالعه نمایید و اگر سوالی داشتید در همین صفحه با ما در میان بگذارید.
شرکت نیروزا بهزادان صنعت آریا به بیش از ۴ دهه سابقه در طراحی و ساخت انواع جرثقیل سقفی، آماده مشاوره رایگان به شما صاحبان صنایع بزرگ و کوچک است. لطفا جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن درج شده در بالای همین صفحه، با ما در تماس باشید. کارشناسان نیروزا از صفر تا صد جرثقیلهای سقفی در کنار شما هستند.
جرثقیل سقفی چیست ؟
جرثقیل سقفی، ماشین صنعتی است که به اپراتور جرثقیل اجازه می دهد تا اجسام و بارهای سنگین را بلند و جابجا نماید و مواد بصورت کاملا امن و سالم از یک مکان به مکان دیگر منتقل شود.
بطور کلی در جرثقیلهای سقفی، یک اندازه و رویکرد ثابت برای طراحی و ساخت جرثقیل وجود ندارد; زیرا هر جرثقیل به دقت برای یک هدف یا کاربرد خاص طراحی و مهندسی شده است و کاملاً مطابق با نیاز هر کسب و کار و کارگاهی تولید و پیکربندی میشود.
جرثقیلهای سقفی را میتوان در انواع پیکربندیها طراحی و تولید کرد و اجزای مختلف آن را تعویض نمود و ظرفیت و عملکردشان را ارتقا بخشید. در ادامه به معرفی انواع جرثقیل سقفی میپردازیم:
انواع جرثقیل سقفی
همان طور که در بالا اشاره کردیم پل یا پلها در جرثقیل، تیرچه یا جفت تیرچههایی هستند که موتور بالابر بر روی آن نصب میشود و این تیرچه یا پل در امتداد ستون و ریلهای جرثقیل حرکت میکند.
تیرچه در جرثقیلهای سقفی یک پل یا دو پل بسته به ظرفیت بارها روی جرثقیل پیکربندی میشود. برای جابجایی بارهای بیشتر از 25 تن معمولا از دو پل (جفت پل) استفاده شده و برای زیر 25 تن، یک پل (تک پل) مناسبترین انتخاب است.
در ادامه به انواع جرثقیل سقفی میپردازیم:
معرفی جرثقیلهای تک پل و دو پل
تا حدودی، هر دو جرثقیل تک پل و دو پل از نظر شکل و طراحی شبیه یکدیگر هستند. تفاوت اصلی بین این دو به ارتفاع بالابر از سطح زمین و تعداد پل برمی گردد.
جرثقیل دو پل ارتفاع قلاب بیشتری را فراهم میآورد; زیرا معمولاً بالابر (یا وینچ) در بالای جفت پل (بالابر رونشین) قرار میگیرد و در مدل تک پل، بالابر اکثراً در زیر پل نصب میشود و ارتفاع قلاب کمتری دارد.
جرثقیل تک پل ارزانتر از دو پل است، این مسئله بدلایل زیر است:
جرثقیل سقفی تک پل
پل جرثقیل شامل یک تیر است که در هر دو طرف توسط یک جعبه چرخ انتهایی پشتیبانی میشود. معمولاً چرخ دستی (ترولی) و بالابر در زیر پل آویزان هستند – به این معنی که روی فلنج پایینی پل اجرا می شوند. پس:
برای جابجایی چرخ دستی فقط به یک تیر احتیاج داریم.
جابجایی در مدل تک پل کمتر از دو پل است که هزینهها را پایین میآورد.
نصب سریعتر درایوها و قطعات جانبی جرثقیل تک پل
نصب و راهاندازی موتور بالابر و چرخ دستیها سادهتر هستند.
با این حال، در مواردی که جرثقیل نیاز به تحمل وزن بیش از 15 تن دارد، یا دهانه آن بیش از 20 متر است، خرید جرثقیل دو پل ممکن است گزینه بهتری باشد. با این وجود جرثقیل سقفی 10 تن بیشتر از خانواده تک پل است.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد جرثقیلهای تک پل به لینک زیر مراجعه نمایید:
جرثقیل سقفی دو پل
دو تیر بر روی ستونهای جرثقیل بصورت موازی نصب میشوند که در انتهای هر پل یک جعبه چرخ انتهایی نصب میشود. یعنی کلاً 4 جعبه چرخ.
چرخ دستی (ترولی) که بالابر روی آن قرار میگیرد و کل این دو نیز بر روی ریل پل ها به طرفین حرکت میکنند. پس همانطور که مشاهده میکنید، مدل دو پل قابلیت حمل بار بیشتر از یک پل را دارد.
به همین دلیل جرثقیل جفت پل در صنایع سنگینتر که در آن جرثقیل باید بیش از 15 تن را تحمل کند. دهانه آن نیز بیش از 20 متر است.
جرثقیلهای دو پل بهترین گزینه برای مواقعی هستند که جرثقیل نیاز به سفارشیسازی و امکانات بیشتر است. مانند ایجاد راهروها برای سیستم، خرید کابین جرثقیل، نصب مگنت یا سایر درایوها.
یک بار دیگر اشاره کنیم که در دو پل، چون بیشتر مواقع بالابر بر روی پلها سوار میشود (و نه زیر پلها) ارتفاع بیشتری را برای اپراتور فراهم میآورد. به این مدل جرثقیل، حالت رو نشین (بالانشین) میگوییم.
قبل از پرداختن به حالتهای رونشین و بالانشین، پیشنهاد میکنیم، جهت اطلاعات بیشتر در مورد جفت پل و دو پل، پستهای زیر را هم مطالعه نمایید.
اطلاعات بیشتر در مورد جرثقیلهای سقفی جفت پل در لینک زیر:
اجزای جرثقیل سقفی چیست؟
ابتدا بهتر است اجزای جرثقیل سقفی را معرفی نماییم و وظیفه هر کدام را بطور خلاصه شرح دهیم.
1- قلاب (Hook or Snatch Block)
بار برداشته شده با استفاده از یک قلاب جرثقیل که به بالابر متصل میشود، جابجا میگردد.
2- بالابر یا وینچ (Hoist or Winch)
بالابر موتور صنعتی است که بار را با استفاده از طناب سیمی یا زنجیری نگه میدارد وبالا یا پایین میآورد. بالابرها را می توان بصورت دستی (با دست)، نیروی جریان برق، یا با هوای فشرده (پنوماتیک) تغذیه کرد.
بجای بالابر میتوان از وینچ هم استفاده کرد. درواقع از لحاظ عملکردی تفاوتی میان بالابر و وینچ وجود ندارد. تفاوت در شکل جابجایی اجسام است. وینچها بصورت افقی بار را میکشند ولی بالابرها بصورت عمودی کارایی دارند.
همچنین وینچها منعطفتر از بالابرها هستند و قابلیت افزایش کارایی و ظرفیت بار بالایی را دارند.
3- چرخ دستی بالابر (Trolley)
چرخ دستی (ترولی) به صورت افقی در امتداد پل جرثقیل حرکت میکند تا بالابر و قلاب را قبل از برداشتن یا پایین آوردن بار، در نقطه هدف قرار بدهد.
چرخ دستیها را می توان در دو حالت پایین نشین (Under Running) یا بالانشین (Top Running) روی پل جرثقیل پیکربندی کرد:
در حالت پاییننشین چرخهای چرخ دستی روی فلنج پایین تیر جرثقیل قرار داده میشوند. به این نوع جرثقیلها، جرثقیل پایین نشین هم میگویند.
در بالابرهای بالانشین، چرخ ترولی بر روی ریلهایی سوار میشوند که در بالای تیر جرثقیل کار گذاشته شده. این حالت اکثراً در جرثقیلهای سقفی دو پل کارایی دارند.
4- پل یا تیرچه جرثقیل (Bridge or girder)
یک تیرچه یا پل باربر است که در عرض سقف یا کف ساختمان و سوله نصب میشود. این تیرچه که بار کل مواد و قطعات جرثقیل را حفظ و تحمل میکند، جز اصلی و اولیه جرثقیل را تشکیل میدهد.
بالابر یا وینچ از طریق چرخ دستی (ترولی) روی تیرچه به جلو و عقب حرکت میکند.
یک پل یا تیرچه جرثقیل می تواند از یک یا دو تیر تشکیل شود که اغلب به عنوان طرح تک تیر (یک پل) یا دو تیر (جفت پل) شناخته میشود.
جنس تیرها اکثراً از فولاد نورد است.
5- باند جرثقیل (runway)
معمولاً جزیی از اسکلت ساختمان یا سوله محل کار است و به صورت عرضی و چسبیده به دیوارها جهت حرکت پل جرثقیل، قرار میگیرند.
در تصویر بالا میتوانید باند جرثقیل را (دو تیرچه به رنگ خاکستری) که پل جرثقیل (تیرچه رنگ زرد) بر روی آن حرکت میکند.
6- ریلها یا مسیرهای باند جرثقیل (Runway Rail)
یک مسیر ریل مانند بر روی باند جرثقیل ساخته و مسیردهی میشود تا چرخهای انتهایی (End Truck) پل، روی ریل (همانند قطار) به جلو و عقب حرکت کند.
البته ریلها تنها در مسیرهای سقفی نصب نمیشوند و برای جرثقیل دروازه ای یا جرثقیل مونوریل که سقفی وجود ندارد از یک سیستم ریلی یا مسیر نصب شده در کف محوطه برای حرکت دادن پل و ستونهای جرثقیل به جلو و عقب استفاده کنند.
در تصویر زیر میتوانید نمونه ریل جرثقیل را که جعبه چرخ روی آن حرکت می نماید را مشاهده کنید.
7- جعبه چرخ انتهایی (End Truck)
جعبه چرخ انتهایی در دو سر انتهایی پل جرثقیل (Bridge) نصب میشوند، جعبههای انتهایی پل با استفاده از یک سری چرخ داخل جعبه، پل جرثقیل را روی باند (runway) جابجا میکند.
هر جعبه چرخ بر اساس ظرفیت جرثقیل و کارکردش می تواند دارای پیکربندیهای 2، 4 یا 8 چرخ باشد. میتوانید با استفاده از لینکهای زیر اطلاعات بیشتری در مورد جعبه چرخ بدست آورید.
8- ضربه گیر (Bumper)
ضربه گیرها برای جذب و دفع نیروی اضافی وارد شده از سمت بار و اپراتور جرثقیل در انتهای قطعات و قسمتها قرار میگیرند.
برای دفع ضربه و به حداقل رساندن نیروها زمانی که بالابر یا واگن برقی (ترولی) به پایان جابجایی خود می رسد، به ضربه گیر برخورد میکنند.
ضربه گیرها نتنها باعث توقف قسمت متحرک جرثقیل میشوند بلکه از آسیب دیدگی بدنه جرثقیل هم جلوگیری به عمل میآورد.
ضربه گیرها را میتوان به انتهای بالابرها، ترولی و باند جرثقیل نصب کرد.
9- کنترل کنندهها (Controls)
کنترلها (ریموت کنترل) معمولاً به شکل پنل روی جرثقیل یا بالابر نصب میشوند و در دو شکل کابل آویز یا کنترل از راه دور رادیویی تولید میشوند.
اپراتورها از طریق پنل کنترل، می توانند موتور جرثقیل را روشن و خاموش کنند و بارها را جابجا نمایند.
کنترلهای رادیویی دستورات را با فرکانس رادیویی به قطعات جرثقیل ارسال میکند و از امنیت بالایی برخوردار است. در جرثقیلهای مگنتی بیشتر از ریموت کنترل رادیویی استفاده میشود.
این کنترلها هم در دکمههای 4 تا 12 تایی ساخته و تولید میشوند و بسته به کارایی و نوع جرثقیل امکانات و دکمههای کنترل هم بیشتر میشود.
10- سیستم برقرسانی جرثقیل
میلههای هادی عایق شده یا کابلهای تخت (سیستم فاستونی) جریان برق را از برق ساختمان به قسمتهای مختلف جرثقیل میرساند.
سیستم الکتریکی جرثقیل از حساسترین بخشهای یک سیستم جابجایی میباشد و باید بطور دائمی چک و بازرسی شود.
از مهمترین قسمتهای این سیستم میتوان به جاروبک، کابل جمع کن جرثقیل و … اشاره کرد.
لینک پیشنهادی: قطعات جرثقیل سقفی
معرفی دو حالت جرثقیل بالانشین و پاییننشین
یکی از نکات مهمی که در خرید جرثقیل باید در نظر بگیرید، بالانشینی (رونشین) یا پاییننشینی (زیر نشین) جرثقیل است.
جرثقیل سقفی بالانشین
همانطور که قبلاًاشاره کردیم، در این حالت موتور بالابر یا وینچ، بر روی پل جرثقیل قرار میگیرد. هم در جرثقیل یک پل و هم جرثقیل دو پل میتوان حالت بالانشین را اجاره کرد. ولی عموما! این حالت برای جرثقیل دو پل مناسب است.
این حالت ظرفیت محدودی ندارند – به این معنی که میتوان آنها را از ظرفیتهای کم به ظرفیتهای بسیار بزرگ طراحی و ارتقا بخشید.
در حالت بالانشین که ریل برروی باند قرار داده شده و چرخ های پل به جای فلنج پایین، بر روی روی ریل حرکت می کنند.
تیرهای عرضی باندجرثقیلها معمولاً از سازه ساختمان است و یا اینکه از ستونهای فولادی (جرثقیلهای دروازهای) استفاده میشود.
ستونهای فولادی مجزا، برای جابجایی بارهای بسیار سنگین ایده آل هستند و سازه و اسکلت ساختمان برای جابجایی بارهای سنگین به هیچ وجه توصیه نمیشود و خطر ریش سوله وجود دارد. در این مورد بهتر است مهندسین، میزان مقاومت سازه شما را بسنجند.
جرثقیلهای بالانشین را می توان بر روی جرثقیل دو پل و تک پل اجرا کرد.
مزایای جرثقیل سقفی تک پل بالانشین:
- ظرفیت بار : 0.25 – 20 تن
- دهانه: زیر 20 متر
- خدمات و اپشنها: معمولی
- وزن مرده کم
- فضای بالای جرثقیل: بیشتر
- هزینه کمتر و قیمت خرید کمتر
- سرعت حمل و نقل بالاتر
مزایای جرثقیل سقفی دو پل بالانشین
- ظرفیت بار معمولی: 20 تن تا 400 تن
- دهانه جرثقیل: بیش از 20 متر
- سرویس برای حمل بارها سنگین
- این مدل جرثقیل زمانی ایده آل است که ارتفاع قلاب بسیار زیاد لازم باشد
- ارتفاع قلاب بیشتر
- بیشترین فضای بالای سر
- آسانسور بیشتر
- سرعت بالا
جرثقیل سقفی پایین نشین
به جرثقیل پایین نشین، جرثقیل زیرنشین یا آویز (underhung) هم میگویند، زیرا چرخهای جرثقیل توسط فلنج به پایین پلهای جرثقیل متصل میشوند و آویزان باقی میمانند.
باندهای عرضی به عنوان ریل جرثقیل عمل میکنند.
همچنین این جرثقیلها به شما این امکان را میدهند که از فضای کف تاسیسات و سوله خود به بهترین وجه استفاده کنید.
در انبارهایی که از فضای سقف برای انبار کردن مواد و لوازم استفاده میشود میتوان از این جرثقیل استفاده کرد، چون در این مدل جرثقیل فضای سقف دست نخورده باقی می ماند.
به طور کلی این مدل معمولاً برای سرویسهای سبکتر / جابجایی بارها با ظرفیت کمتر طراحی شده است.
نکتهای که باید به آن توجه شود این است که مهندسی دوباره این مدل جرثقیل و بالابر ظرفیت آن، کار آسانی نیست و هزینه بالایی دارد.
در نهایت اینکه ارتفاع قلاب در جرثقیل پایین نشنین کمتر از جرثقیل بالانشین است، زیرا پل و بالابر در زیر باند فرودگاه آویزان هستند.
جرثقیلهای دروازه ای (gantry crane)
جرثقیل دروازهای جزو خانواده جرثقیلهای سقفی است و بسیار شبیه به جرثقیلهای تک پل و دو پل است. اما به جای حرکت در باندهای ریلی نصب شده بر دیوار، از ستونهای مستحکم فولادی استفاده میکند. پل جرثقیل، ترولی و بالابر، روی ستونهایی حرکت میکنند که این ستونها نیز بر روی ریلهای سقفی یا کفی جابجا میگردند.
البته در جرثقیلهای دروازهای پرتابل، ستونها بجای ریل، روی چرخ قرار داده و حرکت میکنند.
جرثقیل دروازه ای زمانی ایده آل است که به جابجاییهای سریع و نیمه سنگین نیاز دارید.
این جرثقیل بیشتر در فضای باز مثل بنادر و راهآهن استفاده میشود. البته در کارخانههای فولادسازی هم پرکاربردند.
جابجایی و بلند کردن مواد سنگین نیازی به نصب تجهیزات گران قیمت یا دائمی ندارد.
اگر جابجاییهای سنگین و دائمی ندارید، جرثقیلهای دروازه ای کارتان را به طور موثر و اقتصادی انجام میدهند و راه حلهای ایده آلی دارند; زیرا نیازی به نصب دائمی نیست.
اگر تأسیسات و سوله خود را اجاره کردهاید، جرثقیلهای دروازهای مونتاژ سریع و آسانی دارد و میتوانید به راحتی بین انبارهای اجارهای جابجا نمایید.
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاعات بیشتر در مورد جرثقیل سقفی دروازهای، به لینک زیر مراجعه نمایید.
جرثقیلهای مونوریل
این نوع جرثقیل که بیشتر در خط تولید یا مونتاژ کالا و محصولات از آن استفاده میشود، از چرخ دستی (ترولی) برای حمل بالابر در یک مسیر ریلی ثابت و تعیین شده حرکت میکند.
قبلاً بیشتر از سقف برای نصب مسیرهای ریلی استفاده میشد، امروزه از کف سالنها هم برای نصب مسیرها و حرکت موتور بالابر استفاده میشود.
در این جرثقیل بارها و اجسام را می توان در یک خط مستقیم به جلو و عقب حرکت داد یا اینکه ریلها را میتوان بصورت مسیرهای خمیده و منحنیوار، شاخهای یا مسیرهایی با پستی و بلندی شکل داد.
جرثقیلهای مونوریل یک راه حل مقرون به صرفه و همه کاره برای بسیاری از کارگاههای تولیدی و خطوط مونتاژ هستند.
جرثقیل بازویی
جرثقیلهای بازویی (یا جرثقیلهای دیواری) در سبکها و انواع مختلف طراحی و ساخته میشوند; اما از چرخها و باندهای جرثقیلی استفاده نمیکنند. این جرثقیلها بر روی یک ستون مستقل یا دیوار نصب شده و دامنه گستردهای از ظرفیتها، ارتفاع و دهانهها را ارائه میدهد.
جرثقیلهای بازویی بخوبی از فضای سوله و کارگاه استفاده میکنند و قیمت خریدشان مقرون به صرفه است. برای جابجایی اقلام و اجسام جهت مونتاژ در داخل یک دستگاه دیگر، بسیار ایده آل هستند.
معمولاً می توانند 180-360 درجه چرخش داشته و کوچکترین جرثقیلهای بازویی تا چندین تن مواد را بالا میبرند.
جرثقیل بازویی (دیواری)
بهترین راه برای تعیین بهترین نوع جرثقیل بازویی برای کاربرد کارگاه شما این است که به سوالات زیر پاسخ دهید
جرثقیل دقیقاً چه عملکردی خواهد داشت؟
شعاع و ارتفاع کاری مورد نظرتان چیست؟
آیا برای ساختار مورد نظرتان ارتفاع و مساحت لازم در سقف و کف و دیوارها وجود دارد؟
چه آپشنها و امکانات اضافی دیگری میخواهید؟
بودجه لازم برای خرید جرثقیل چه مقدار است؟
جرثقیل ایستگاه کاری (work station crane)
جرثقیلهای ایستگاه کاری جرثقیلهای سقفی دم دستی و سبکی هستند که به صورت کاملاً آرگونومیک طراحی شده و اپراتور با صرف کمترین انرژی، بارها و مواد سبک را جابجا مینماید.
در یک کارگاه کوچک که فضای کافی برای جرثقیلهای سقفی سنگین اشاره شده، وجود ندارد، اختصاص محل کوچکی برای جابجایی مواد بسیار کاربردی و مفید است.
این مدل جرثقیل سقفی ظرفیت جابجایی تا 2 تن را دارند.
انتخاب بهترین جرثقیل سقفی برای کارگاه شما
خرید جرثقیل سقفی و هزینههای نگهداری بعد از آن جزو سرمایهگذاریهای سنگین در کسب و کارتان خواهد بود. پس بهتر است قبل از خرید جرثقیل سقفی بطور کامل در مورد آن مطالعه کرده باشید.
کارشناسان نیروزا (بهزادان صنعت آریا) با چندین دهه سابقه در حوزه طراحی و ساخت جرثقیل و بالابر، آماده مشاوره رایگان به شما صاحیان صنایع میباشد.
چهار عامل زیر مهمترین معیارهایی هستند که قبل از خرید جرثقیل سقفی باید در نظر بگیرید:
- ظرفیت اسمی بارها – تخمین حداقل و حداکثر باری که قرار است توسط جرثقیل جابجا شود.
- بازه زمانی کاری – کل ساعات کار در روز.
- تعداد و سرعت جابجایی – متوسط میزان جابجاییها در هر ساعت
- محیط – ارتفاع، طول و عرض سوله و کارگاه شما.
اولویتهای دیگری که باید به آن توجه شود شامل موارد زیر است:
سرعت – تمایل دارید جرثقیل با چه سرعتی مواد و بارها را انتقال دهد؟ بالابر حدوداً چند بار در ساعت کالا و مواد را بالا و پایین میکند؟
تعمیر و نگهداری جرثقیل – آیا جرثقیل و بالابر نیاز به سرویسدهی منظم دارد؟ نحوه نگهداری و تعمیر جرثقیل چگونه است؟ آیا توقف کار جرثقیل جهت تعمیر، بر میزان ساعات تولید و خدمات تاثیر میگذارد؟
محیط عملیاتی – جرثقیل در چه نوع محیط یا شرایطی کار میکند؟ آیا محیط روباز است یا بسته؟ دما و شرایط جوی چگونه است؟
نیازهای آینده – آیا در آینده تغییر یا افزایشی در تولید و خدمات وجود دارد؟
اگر سفارش طراحی جرثقیل کلاس C دهید اما بدانید که در آینده نزدیک قرار است بارهای سنگینتری جابجا شود، حتماً این مورد را هم با مهندسین و تکنسینها در میان بگذارید تا کلاسبندی مناسب از نیاز شما داشته باشند.
چرا باید قبل از خرید جرثقیل سقفی، کلاسبندی مناسب از جرثقیل داشته باشید؟
طبقهبندی جرثقیل به شما امکان میدهد، مناسبترین، اقتصادیترین و ایمنترین جرثقیل را انتخاب و سفارش طراحی و ساخت آن را دهید.
برنامه چرخه کاری جرثقیل یا کلاسبندی خدمات کمک میکند تا اطمینان حاصل کنید که اجزای جرثقیل کارگاهی شما به اندازه کافی بادوام هستند تا در برابر بار و شرایط سخت مقاومت کنند.
دو جرثقیل با ظرفیت و دهانه یکسان ممکن است قیمت خرید بسیار متفاوتی داشته باشند; چون جرثقیلها با چرخه کاری بالا (کلاس D، E یا F) به قطعات تخصصی مانند بالابر، چرخهای انتهایی، یاتاقانها و کنترل کنندهها نیاز دارند.
جهت تعیین کلاس کاری جرثقیل سقفی خود به لینک زیر مراجعه نمایید:
آدرس دفتر مرکزی:
تهران، خیابان سپهبد قرنی، بالاتر از میدان فردوسی، نبش کوچه محمدی، پلاک 46
آدرس کارخانه نیروزا:
تهران، منطقه صنعتی کمرد، خیابان صنعت شرقی، کوچه روشن نهم، پلاک 15، 17 و 19
آدرس فروشگاه نیروزا:
تهران، لالهزار نو، کوچه مصباح کریمی، پلاک 5
تلفن تماس:
88909366 – 021
(فکس)86034730
تلفن تماس:
76266051 – 021
تلفن تماس:
(تهران )1-66344080
(فکس) 66711853
دلایل محبوبیت جرثقیل سقفی چیست ؟
برخی از دلایل محبوبیت جرثقیل سقفی عبارتند از:
تخلیه یا بارگیری مستقیم مواد و بار از کامیون.
در بیشتر موارد جابجایی اجسام بوسیله جرثقیل در محیط کارگاهی و سولهها، کارآمدتر از موتورهای یدککش یا نیروی انسانی است.
چرخاندن یا انتقال قالبها و تولیدات به داخل و خارج از انبار را آسانتر مینماید.
قطعات در یک خط مونتاژ کارخانه به صورت کنترل شده و ایمن جابجا میشوند.
بهترین انتخاب برای جابجایی کانتینرها در بنادر و کشتیرانیها است.
علاوه بر دلایل بالا، دو دلیل اصلی و عمده وجود دارد که چرا یک واحد کسب و کاری میخواهد از یک جرثقیل سقفی استفاده کند:
کارایی: جرثقیلهای سقفی بسیار کارآمدتر از کارگران یا موتورهای یدککش برای بلند کردن و حرکت دادن اجسام هستند و بارها تا چندین برابر سریعتر جابجا میشوند.
به این فکر کنید که صاحب یه کارگاه یا انبار کالا و مواد، چگونه میتواند در سریعترین زمان ممکن مواد و بارها را از کامیون تخلیه یا بارگیری کند؟
میتوان فرآیندها و مراحل بارگیری مواد از سوله یا کامیون را، با معرفی یک جرثقیلسقفی کاملاً خودکار یا نیمه خودکار کرد.
ایمنی: یکی دیگر از مزایای نصب جرثقیل سقفی کارگاهی در انبارداری و سوله، ایمنی کارکنان و داراییهای کارگاه است.
این جرثقیلها را می توان برای جابجایی مواد در محیطهای کاری خطرناک استفاده و با آن مواد خورنده را کنترل کرد.
بطور مثال میتوان مواد خطرناک مانند فلزات داغ، مواد شیمیایی و بارهای سنگین را با یک جرثقیل بازویی سقفی حرکت داد.
سایر مزایای جرثقیل سقفی کارگاهی
در این صورت جرثقیل با کاهش حرکات تکراری، صدمات و کشیدگی عضلات کارگران را به حداقل میرساند.
کاهش تصادفات در محل کار
کاهش یا حذف خسارت به محصول یا مواد خط تولید
بهبود گردش کار
کاهش قابل توجه هزینهها
راه حل سبز که اثرات زیست محیطی را کاهش میدهد.
جرثقیل سوله
ش
سوالات پرتکرار
جرثقیل سقفی کارگاهی از نظر شکل پل به دو دسته جرثقیل سقفی یک پل و جرثقیل دو پل تقسیم میشوند.
از لحاظ نوع کاربرد نیز میتوان به جرثقیلهای دروازه ای، جرثقیل آهنربایی یا مگنتی، مونوریل، بازویی و دیواری اشاره کرد.
بطور کلی امروزه از جرثقیل سقفی دستی جز در جابجاییهای بسیار سبک، به ندرت استفاده میشود. از جرثقیل سقفی دستی برای حمل مواد و اجسام بسیار سبک استفاده میشود. اما در جرثقیل سقفی برقی از بالابرهای برقی و کنترلرها برای جابجایی مواد و بارها استفاده میشود. مشخص است که در جرثقیل سقفی برقی امنیت اپراتور جرثقیل و سرعت حمل بارها بالاتر میرود.
از آنجایی که هر سوله و کارگاهی نیاز به جرثقیل خاص خود را دارد، نمیتوان برآورد دقیقی از قیمت جرثقیل 10 تن داشت. قیمت جرثقیل به سوله، مواد و بارها، شرایط محیطی و آپشنهای مورد نیاز جرثقیل بستگی دارد. در این مورد پیشنهاد میکنیم با کارشناسان نیروزا (بهزادان صنعت آریا) تماس برقرار کنید.
کارشناسان نیروزا از صفر تا صد طراحی، ساخت و پشتیبانی جرثقیل و بالابر در کنار شما خواهند بود.
عالی
تشکر
اطلاعات کامل بود
انواع ظرفیت جرثقیل سقفی چیست و چرا مینویسن بالابر جرثقیل؟
در مورد فرق وینچ جرثقیل و بالابر جرثقیل و انواع جرثقیل سقفی رونشین و آویز هم بنویسید. ممنون از متنتون.
جرثقیلهای سقفی در انواع مختلف ظرفیتها پیکربندی و ساخته میشوند. از جرثقیلهای ۱، ۲، ۳ تنی گرفته تا ۳۰ تن و بالاتر. به این ظرفیت ها، ظرفیت اسمی جرثقیل گفته میشود.
در مورد تفاوت وینچ و بالابر و جرثقیل های رونشین و پایین نشین یا آویز در وبلاگ سایت مقالاتی وجود دارد. از طریق جستجوی سایت میتوانید بهشون دسترسی داشته باشید.
انواع جرثقیل سقفی چیست ؟ جرثقیل های سقفی انواع مختلف دارند و هر کدوم دسته بندی های خاص خودش که ظرفیت بار و ارتفاع متفاوتی را شامل میشوند. هر کدوم از این جرثقیل ها هم موتور بالابر و قطعات مختلفی دارند که در ظاهر خیلی شبیه به هم ینظر میرسند ولی وقتی دقت می کنی مشخصات جرثقیل سقفی تغییر میکنه و متفاوت میشه. برای همین در قیمت و هزینه ها هم زمین تا آسمان با هم متفاوت اند. برای همینه که هر کارگاه و سوله ای جرثقیل سقفی خاص خودش داره. در ساخت جرثقیل سقفی و طراحی و سفارش اون پیشنهد میکنم تمام این موارد و نیازهای خودتون به کارشناس و سازنده جرثقیل اعلام کنید تا بعدا مشکلی ایجاد نشه و مجبور به تغییر قسمت های مختلفش نشین.