بطور کلی جرثقیل کارگاهی به جرثقیلهایی اطلاق میشوند که ۳، ۴ یا بیشتر چرخ دارند و درواقع متحرک هستند. اندازه چرخهای جرثقیل میتوانند بزرگ باشند یا کوچک، این مسئله بسته به فضا و نوع کاربرد شما است.
وقتی در کارگاه شما نیاز به بلند کردن بلوکهای سنگین بتنی باشد از جرثقیل کارگاهی متحرک با چرخهای آفرود استفاده میشود. درواقع این نوع جرثقیلها روی تریلی نصب و پیکربندی میشوند.
ساختار کلی تمام جرثقیلهای کارگاهی متحرک بصورت هیدرولیکی هستند. یعنی نیروی تامین قدرت جرثقیل، چه در نوع دستی و چه در نوع برقی، هدرولیکی است. در ساختار هیدرولیکی وجود یک پمپ و سیلندر جهت حرکت بازوی جرثقیل و بلند کردن بارها لازم و ضروری است.
نیروی دستی یا نیروی برق باعث حرکت اهرم یا موتور جرثقیل میشود. در حالت دستی اهرم باعث حرکت پمپ هیدرولیکی میشود و در شکل برقی، موتور بالابر باعث حرکت پمپ جرثقیل میگردد.
انواع جرثقیل کارگاهی
انواع جرثقیل کارگاهی از نظر نوع تغذیه و ظرفیت جرثقیل میتواند طبقهبندی شود. از نظر منبع تغذیه میتوان به جرثقیل کارگاهی دستی و جرثقیل کارگاهی برقی تقسیم نمود. همچنین از نظر اندازه و ظرفیت جرثقیل نیز به جرثقیل کارگاهی لقمهگیر، جرثقیل کارگاهی ۱ تن و ۲ تن تا طرفیتهای بالاتر را شامل میشود.
در ادامه به معرفی انواع جرثقیل کارگاهی میپردازیم:
جرثقیل کارگاهی دستی
این دسته جرثقیل کارگاهی متحرک از سادهترین و جمع و جورترین نوع جرثقیلهای کارگاهی هستند. ظرفیت جرثقیل کارگاهی دستی ۱ تا ۳ تن را شامل میشود.
همانطور که اشاره کردیم در حالت دستی، نیروی بازوی اپراتور جرثقیل، باعث فشار آمدن بر اهرم جرثقیل میشود و این اهرم باعث ورود فشار به پمپ هیدرولیکی میشود. در ادامه پمپ هیدرولیکی نیز باعث حرکت بازویی کشویی جرثقیل شده و بار و مواد را جابجا مینماید.
این جرثقیلهای دستی اکثرا دارای پایه تاشو هستند تا جمع آوری و انتقال جرثقیل به مکان دیگر در دسترستر باشد. گاهی اوقات پایه ها دارای چرخهای سه تایی و چهارتایی هم میشود تا کاملا متحرک باشد. همچنین پایهها به شکل ۷ هستند که بارها مابین این پایه ها قرار میگیرند.
در واقع بارها بعد از قرار گرفتن در بین پایه ها، بصورت دستی بار را به قلاب جرثقیل وصل کرده و عمل بلند کردن بوسیله دکل اصلی که به ستون جرثقیل وصل شده، انجام میگیرد. البته قلاب به یک دکل کشویی که آن نیز به دکل اصلی بصورت کشویی وارد میشود، نصب شده.
کل پایه و چرخها نیز از فولاد مقاوم در برابر فشار ساخته میشوند.
وجود چرخ گردان در ستونهای جرثقیل، امکان چرخش ۳۶۰ درجه را به جرثقیلهای کارگاهی متحرک فراهم میآورند.
برخی از جرثقیلهای کارگاهی دستی که سفارشی سازی شدهاند، دارای محور و پایههای مستحکم هستند که امکان جابجایی و حمل بار تا ۲۵ تن را هم فراهم میآورند.
قیمت جرثقیل کارگاهی دستی در مقایسه با نوع برقی آن پایین و مقرون به صرفه است.
جرثقیل کارگاهی برقی
ساختار جرثقیل کارگاهی برقی مشابه نوع دستی آن است. با این تفاوت که نیازی به نیروی بازوی اپراتور برای فشار آوردن به اهرم جرثقیل نیست و از موتور بالابر برقی برای حرکت فشار آوردن به پمپ هیدرولیکی جرثقیل استفاده میشود.
همچنین جرثقیل کارگاهی برقی، امکان بلند کردن بارهای بیشتر از ۳ تن را دارد. نوع سفارشی سازی شده جرثقیل کارگاهی برقی بیشتر از ۲۵ تن و حتی تا ۵۰ تن را هم میتواند تحمل کند.
قیمت جرثقیل کارگاهی
قیمت جرثقیل کارگاهی با توجه به ظرفیت و نوع آن تغییر میکند و قیمت خاصی نمیتوان برآورد کرد.
شرکت نیروزا بهزادان صنعت آریا با بیش از ۴ دهه تجربه در ساخت انواع جرثقیلهای کارگاهی، آماده ارائه مشاوره رایگان به شما صاحبان صنایع بزرگ و کوچک است. لطفا قبل از خرید، جهت استعلام قیمت جرثقیل کارگاهی، با شماره تلفن درج شده در بالای سایت تماس بقرار سازید. کارشناسان ما از صفر تا صد خرید جرثقیل کارگاهی در کنار شما هستند.
جرثقیل لقمه گیر:جرثقیل کارگاهی ۲۵ تن
جرثقیل کارگاهی ۲۵ تن، جرثقیلهای سنگین را شامل میشوند که چهار چرخ بوده و توسط خودروهای سنگین حمل و نقل میشود. عموما این نوع جرثقیلها، جرثقیل بازویی را شامل می شود که پشت خودرو سنگین پیکربندی میشوند، به این نوع جرثقیل سنگین، جرثقیل لقمه گیر هم گفته میشود.
از این جرثقیلها در زمینهای ناهموار و غیر جادهای، جایی که امکان ورود سایر جرثقیلها نیست، استفاده میکنند. جرثقیل لقمه گیر بر روی چهار چرخ سنگین که چرخهای آفرود گفته میشود، قرار می گیرند و ظرفیت بالایی در جابجایی مواد در سطوح ناهموار را دارد.
البته جرثقیل کارگاهی ۲۵ تن تنها شامل این جرثقیل های چرخدار آفرود نمیشوند. همچنان که اشاره کردیم جرثقیلهای کارگاهی برقی و دستی نیز در صورت سفارشیسازی می توانند تا ۲۵ تن بار را هم تحمل کنند ولی با این وجود جرثقیلهای چهار چرخ بزرگ یا جرثقیلهای لقمه گیر بهترین کارایی را در چنین شرایطی دارند.
جرثقیل کارگاهی ۱ تن
بیشتر جرثقیلهای کارگاهی ۱تن از نوع دستی آن است. این جرثقیلها بسیار جمع و جور است و با کمترین فشار بر روی اهرم جرثقیل، میتوان بازو و پمپ جرثقیل را بکار انداخت.
جرثقیل کارگاهی ۲ تن
جرثقیلهای کارگاهی ۲ تن نوع دستی و هم نوع برقی را شامل میشوند. ظرفیت این جرثقیلها تا ۲ تن است و اگر بازوها تا آخر باز شوند بهتر است از دو پایه با مقاومت و تعادل بالا استفاده شود. چون در این حالت، جرثقیل امکان دارد تعادل خود را از دست دهد و بهتر است اپراتور از برداشتن بارهای سنگینتر از ۲ تن پرهیز نماید.
مزیتهای جرثقیل کارگاهی کدامند؟
اولین مزیت جرثقیلهای کارگاهی، جمع و جور بودن و امکان ورود به فضاهای تنگ است که جرثقیل سقفی امکان ورود به آن را ندارند.
در مقایسه با جکهای حمل بار، این جرثقیلها فضای کمتری از کارگاه را میگیرند.
عمر مفید این مدل جرثقیلها بالا بوده و نیاز به تعمیرات و قطعات یدکی کمی دارد.
سرعت بارگیری و تخلیه بار بالا، در مقایسه با سایر جرثقیلهای صنعتی.
از جرثقیل کارگاهی متحرک، بخصوص نوع دستی آن در فیلمبرداری استفاده میشود. فقط اپراتور باید بطور کامل از نحوه کار جرثقیل آگاهی داشته باشد. هرچه بازوی کشویی باز تر شود، ظرفیت قابل تحمل توسط قلاب جرثقیل پایینتر میآید و باید از برداشتن وزنه های سنگین در حالت بازوی کاملا باز ممانعت به عمل آید.